ОСТАННІ НОВИНИ

Військові відновили автомобільний міст через Західний Буг

|

За три доби військовослужбовці інженерного полку Західного оперативного командування підняли з води і відновили 40-метрове полотно автодорожнього мосту через річку Західний Буг і відновили сполучення між селами Соколя і Тадань, що на Львівщині, – повідомили Західну інформаційну корпорацію у прес-службі Міністерства оборони України.

У повідомленні зазначається, що на прохання керівництва Львівської ОДА, яке минулого тижня звернулося з офіційним листом до командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенанта Михайла Куцина, група військових інженерів зі складу Самбірського інженерного полку ЗОКу виконала роботи щодо наведення автодорожнього мосту через річку Західний Буг в районі сіл Тадані Кам’янка-Бузького та Соколя Буського районів області.

Як зазначив М. Куцин, вони не могли не відреагувати на проблему і тому миттєво було прийнято рішення щодо надання допомоги цивільному населенню. «Зробили це ще й тому, що самі відчуваємо всебічну підтримку з боку Львівської ОДА в усіх питаннях життєдіяльності військ. Така ж чітка позиція щодо військовослужбовців Західного ОК притаманна і керівникам районів та міст, на території яких дислокуються наші частини та підрозділи: ніколи не залишати військовиків наодинці зі своїми проблемами», – наголосив він.

Виконувач обов’язків начальника інженерних військ Західного ОК полковник Володимир Патлачу пояснив, що під час проведення робіт необхідно було врахувати і глибину річки, яка сягає від двох до чотирьох метрів, і заболочену місцевість, і погодні умови, зрештою – і сам стан мосту.

За його словами, до роботи були залучені фахівці, досвід яких шліфувався під час постійних тренувань у прокладанні шляхів, виконанні завдань, пов’язаних з ліквідацією наслідків повені, а також при виконанні миротворчих завдань у Лівані та Республіці Ірак.

Понтонний міст через річку Західний Буг був зведений на початку 1990-х років за допомогою військового відомства і не лише зробив зручнішим шлях до полігона колишньої 14-ї авіаційної армії, а й суттєво спростив сполучення для цивільного населення та автотранспорту місцевих підприємств.

Рік тому через перевантаження залізна конструкція мосту не витримала і повністю пішла під воду.

Протягом року представники Кам’янка-Бузької райдержадміністрації неодноразово намагалися знайти відповідний транспорт, обладнання і фахівців для проведення відновлювальних робіт. Однак справа виявилася надзвичайно складною, адже міст, що затонув, – з комплекту важкого механізованого мосту, який є на озброєнні лише інженерних підрозділів Збройних сил України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *