ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни відзначили День прапора

|

Сьогодні над львівською Ратушею замайорів історичний жовто-блакитний стяг. Як і 16 років тому, до підняття прапора були запрошені депутати першого демократичного скликання. Вшанувати історичну подію до мерії прийшли і колишні міські голови, за винятком Любомира Буняка, якого замінив в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик. На урочисту подію було запрошено і лідера цьогорічних мерських перегонів Андрія Садового. Його представили як вже новообраного мера міста.

День Прапора львів’яни святкують третього квітня, коли 16 років тому у Львові вперше з великих міст України був піднятий жовто-блакитний стяг.

Традиційно піднімати прапор доручають депутатові першого та другого демократичного скликань Ярославові Лемику. У 90-му році він привіз із Югославії два шматки матерії – жовтий та блакитний. А третього квітня депутати прийняли ухвалу про підняття національного прапора.

Зараз найперший прапор в Україні – реліквія, яку зберігають в історичному музеї. Виносять його лише під час інавгурації міського голови.

Сьогодні на прапорі є автографи Богдана Котика, Василя Шпіцера, Василя Куйбіди та Любомира Буняка. Через кілька днів на ньому зможе розписатися і новообраний міський голова Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *