ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські в’язні виготовляють меблі та займаються мистецтвом

|

Продукція, яку виготовляють в’язні Львівської області, не поступається якістю та надійністю товарам, виготовленим на відомих підприємствах. Як повідомила прес-служба управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області, в’язні колоній нашої області виробляють практично все – від меблів до ексклюзивних творів мистецтва.

Оглянути та придбати речі, виготовлені руками в’язнів, можна в магазині, який діє практично при кожній колонії. Продукція продається оптом і в роздріб.

На окремі зразки виробництва виправних колоній Львівщини можна подивитись на XIII Міжнародній виставці-ярмарку «БудЕКСПО-весна», що відкрилася 14 березня у палаці спорту „Україна” у Львові.

Як розповів заступник начальника з виробництва і працевикористання управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Орест Жипала, на виставці представлені лише деякі зразки того, що роблять ув‘язненні на Львівщині. Однак уже ці зразки свідчать про те, наскільки різноманітним виробництвом займаються виправні колонії Львівщини.

„В цілому ми робимо дуже багато – від дитячих ліжечок до польових сапок та лопат. Кожен може знайти тут щось собі. І це коштуватиме значно дешевше, ніж у звичайному магазині. Такі виставки допомагають нам показувати людям, що ми робимо і що можемо робити. А робити ми можемо багато і якісно – головне, щоб були замовлення”, – вважає Орест Жипала.

До речі, управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області є неодноразовим призером Міжнародній виставці-ярмарку „БудЕКСПО”.

Разом з тим, незважаючи на якість та дешевизну продукції, місцева влада не йде на зустріч колоніям і не закуповує їх вироби у достатній кількості. А продаж товарів власної продукції для колоній є одним з основних джерел наповнення їх бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *