ОСТАННІ НОВИНИ

Поблизу Львова відкрили Центр ресоціалізації жінок “ОАЗА”

|

Центр ресоціалізації для жінок, які постраждали від торгівлі людьми “ОАЗА” відкрили сьогодні поблизу Львова. В рамках його відкриття у Львіському прес-клубі “Реформ” відбулась презентація осередку адаптації і захисту. Ініціатором відкриття такого центру став Західноукраїнський центр “Жіночі перспективи”.

Центр має на меті стати безпечним місцем для постраждалих від торгівлі людьми та насильства жінок. Крім того, за словами голови Західноукраїнського центру “Жіночі перспективи” Любов Максимович, центр вже за два- три тижні зможе приймати перших відвідувачів,надавати психологічну, соціальну реабілітаційну допомогу жінкам, які постраждали та перебувають у стані емоційної нестабільності чи стресу.

Центр, площею ста квадратних метрів,зможе приймати в своїх стінах близько 25 жінок. Зокрема заклад облаштований кімнатами для трьох, двох жінок та жінок із дітьми. Середній термін перебування жінок в Центрі триватиме 2-3 місяці, адже саме стільки на думку головного психолога Західноукраїнського центру “Жіночі перспективи” Світлани Бєляєвої, потрібно людині, аби адаптуватися у суспільстві.

Попадаючи у Центр потерпіла жінка, відразу ж отримує медичну допомогу, правовий захист та соціальні консультації. Крім того, слабка половина матиме змогу здобути практичні навички користувачів комп ’ютером та інтернетом.

На території центру працюватимуть із жінками психологи, психотерапевти, юристи, соціальні працівники, митці та фахівці творчих та художньо-прикладних професій, які мають дозвід роботи з жінками, які зазнали насильства.

Новий центр довелось відкривати на одному із поверхів приватного будинку, який орендуватиме Західноукраїнський центр “Жіночі перспективи” ще десять років. “Ідея такого Центру виношувалась вже близько чотирьох років, проте ми не могли її втілити, оскільки місцева влада не пішла нам назустріч, тому лише зараз ми змогли дозволити собі орендувати приміщення в одному із приватних будинків та провести там ремонт і обладнати кімнати усім необхідним”, – сказала пані Максимович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *