ОСТАННІ НОВИНИ

Ринок "Південний" заплатить державі понад 330 тисяч гривень

|

Господарський суд постановив стягнути з ТзОВ “Айпіє – Л” (власника ринку “Південний” у Львові)у доход державного бюджету 331 тисячу 778 гривень. Про це йдеться у повідомленні голови постійної депутатської комісії етики, законності, самоврядування і зв’язків ради Львівської міської ради Андрія Стецьківа.

Подаємо текст повідомлення повністю:

“Епопея відносин Львівської міської ради з ТзОВ “Айпіє-Л” стосовно незаконного будівництва і розбудови ринку “Південного” триває у різних площинах. Як відомо, працює відповідна комісія, але разом з тим Львівська міська рада і її виконавчі органи вживають низку заходів, щоб привести наші відносини до правових норм.

Відповідно Інспекція держархбудконтролю Львівської міської ради разом з групою депутатів встановила факт незаконного будівництва одного з корпусів на так званому ринку “Південному”. У процесі, коли це було встановлено, інспекція держархбудконтролю винесла постанову про накладання штрафу у розмірі 50 відсотків від вартості незаконної будівлі – в розмірі 331 тисячу 778 гривень.

У встановлений час ринок ТзОВ “Айпіє-Л” не сплатило цього штрафу. Відтак інспекція Держархбудконтролю подала позов у Господарський суд. Учора, 13 березня, відбулося засідання Господарського суду, під час котрого було винесено Постанову – позов задовільнити повністю і стягнути з ТзОВ “Айпіє – Л” у доход державного бюджету 331 тисячу 778 гривень штрафу та 1700 гривень судового збору.

Йдеться про те, що міська рада, на мою думку, зробила один із прецендентів, про те, що можна у таких питаннях досягнути законності, якщо діяти правильно і фахово. Я вважаю, що цей фактор є показовим у кількох площинах.

По-перше, це рішення (звичайно, що воно ще не остаточне, тому що ТзОВ “Айпіє-Л” може оскаржувати його і цей процес може тривати), але одна із перемог досягнута. Дане рішення суду доводить, що ми діємо у правильному напрямку, суд підтверджує, що наші вимоги до “Айпіє-Л” правильні, що маємо справу із незаконним будівництвом, і що воно здійснюється з порушенням норм, що це самовільно захоплена земля. По одному з об’єктів це доведено. Якщо таким чином діяти крок за кроком, думаємо, що ми доведемо до ладу ту ситуацію, яка склалася з ринком “Південний”. Тільки треба діяти більш наполегливо, послідовно і братися за кожен об’єкт, крок за кроком. Вважаю, що це рішення є позитивним, маю надію, що наступний склад Львівської міської ради не тільки по цьому об’єкту, а й по багатьох інших наведе порядок у Львові. Я вважаю, що такі речі важливі ще з іншого аспекту – коли такі справи доводяться до позитивного рішення, то це є своєрідною профілактичною роботою із запобігання порушень іншими суб’єктами господарювання”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *