ОСТАННІ НОВИНИ

Кандидати на посаду міського голови зустрілися з журналістами

|

Міська територіальна виборча комісія зібрала сьогодні у Ратуші кандидатів на посаду міського голови Львова, щоб у такий спосіб забезпечити їм рівні можливості у доступі до засобів масової інформації. Усі, хто мав що сказати журналістам, прийшли і озвучили основні пункти своєї прогами. Щоправда таких виявилося аж дванадцять.

З тих, кого за соціологічними рейтингами встигли віднести до „основних кандидатів”, своєю присутністю мас-медія потішили Василь Куйбіда та Андрій Садовий. З невідомих причин на зустріч не з’явилися Богдан Федоришин та Петро Писарчук. Щодо кандидата Олекси Гудими, то, за словами, його довіреної особи Степана Луціва, хтось із членів ТВК, який відповідав за організацію зустрічі, умисно не запросив його.

На це голова ТВК Олег Щербаков вибачився і пояснив, що комісія зараз дуже завантажена проблемами з фінансами та друком бюлетенів, а відтак відповідальний за зустріч секретар комісії міг когось із кандидатів випустити з поля зору. „Але про зустріч було відомо ще тиждень тому і про це знали представники вашої партії”, – аргументував О.Щербаков.

Усім кандидатам надали можливість викласти свою програму у п’яти хвилинах та відповісти на запитання журналістів. Оскільки захід передбачав розмову лише з мас-медіа, на запитаня своїх опонентів доповідачі не відповідали.

Більшість з претендентів на крісло мера поскаржилися на те, що їм пропри все не надано можливості рівного доступу до ЗМІ, а тому вибори у Львові відбуваються нечесно. Разом з тим, усі вони висловили упевненість, що мають реальні шанси перемогти, оскільки соціологічні рейтини є замовленими, і люди не довіряють „основним кандидатам”.

Цікаво, що обидва кандидати, яким прогнозують перемогу різні соцдослідження, спізнилися на засідання. Відразу після завершення виступу Василя Куйбіди до зали зайшов Андрій Садовий і сів у крісло навпроти Василя Степановича, який відразу поквапився і покинув залу, не дослухавши своїх опонентів.

Родзинкою Андрія Садового було те, що після свого виступу, його представник роздав пресі заяву, у якій штаб Куйбіди звинувачено у застосуванні „брудних технологій” у виборчій боротьбі. Щоправда у своїй промові Андрій Садовий цієї проблеми не згадав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *