ОСТАННІ НОВИНИ

"Львів-ТБ" відмовило Сендаку у прямому ефірі

|

Голова обласної ради Михайло Сендак 23 лютого скерував лист до директора “Львів-ТБ” з проханням надати йому ефірний час для спілкування в з виборцями. До обласної ради надійшла відповідь з підписом головного редактора “Львів-ТБ” Володимира Моісєєва, у якій вказано, що сітка мовлення планується за два тижні наперед, а тому підприємство не може порушити розклад та надати годину ефіру. Про це повівдомила пре-служба облради.

У телефонній розмові Михайло Хвойницький відповів, що перебуває у відпустці і обов’язки директора виконує В.Моісєєв, який і підписує листи від імені телекомпанії.

Стосовно проекту “Телерада” (де передбачений ефірний час для висвітлення діяльності голови і депутатів обласної ради) директор Львів-ТБ зазначив: “Програма йде півгодини, а М.Сендак просив годину ефіру, тому ми і не могли виділити той ефір в рамках “Телеради”. Разом з тим, Хвойницький зазначив, що “реально було б надати ефір голові облради в рамках “Телеради”, але не годину, а півгодини, і попередити про це завчасно, за два тижні наперед, коли формується сітка мовлення”.

Голова Львівської обласної ради розцінює такі дії керівництва “Львів-ТБ” як порушення Закону України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації” та введення на комунальному телебаченні політичної цензури.

“До такого не опускалась попередня влада. Лише той, хто боїться правди та критики, чинить подібні речі. А подібне цензурування почалось після того, як я виступив в ефірі з представниками профспілки заводу “Сільмаш”. Це гірше від режиму Лукашенка. Я в черговий раз, але вже публічно, звертаюсь до “Львів-ТБ” з вимогою надати можливість виступити в ефірі комунального телебачення”,- заявив М.Сендак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *