ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Вроцлава відкрив секрет економічного успіху Вроцлава

|

Учора громадськість Львова та керівництво міста і області мали нагоду зустрітись із мером міста Вроцлава (Республіка Польща) Рафалом Дуткевичем. У Палац Потоцьких на зустріч із польським гостем прийшли голова Львівської ОДА Петро Олійник, його заступник Валерій П’ятак, в.о. міського голови Львова Зіновій Сірик, ректор Українського католицького університету о. Борис Гудзяк, низка депутатів Львівської міської ради та посадовців Львівської міської і обласної рад, а також – представники інтелігенції та польської громади Львова.

Рафал Дуткевич подякував за можливість бути у Львові і розповів про основні чинники економічного успіху Вроцлава. «Основний акцент в економічній політиці ми робимо на розвиток підприємництва. Існує також два інші критерії, завдяки яким Вроцлав увійшов до трійки найбільш розвинутих міст Польщі – ми поповнюємо міський бюджет завдяки студентам (Вроцлав – це академічне місто) та туристам (цей бізнес є успішним з огляду на добру роботу наших PR-менеджерів). Звичайно, я не заперечую, що допомагає нам фінансами і Євросоюз», – наголосив Р.Дуткевич.

За словами мера Вроцлава, будучи обраним на свою посаду, він пообіцяв створити за 3-4 роки 100 тисяч нових робочих місць. «Я намагаюсь виконувати свою обіцянку – наразі у Вроцлаві створено близько 67-70 тисяч нових робочих місць», – наголосив Р.Дуткевич.

Рафал Дуткевич також поділився власним баченням щодо земельної політики. «Земля має бути приватною. На цій землі виникатимуть підприємства, котрі будуть збагачуватися самі і будуть платити податок за землю – таким чином наповнюючи міську казну. Що стосується продажу землі – ця політика має бути послідовною, а продавати землю слід тільки з аукціону», – резюмував мер Вроцлава, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *