ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники церков задекларували невтручання у виборчу компанію

|

C ьогодні члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій зустрілися з Президентом України Віктором Ющенком, про це повідомила прес-служба Глави УГКЦ. У діалозі взяли участь керівники Церков і релігійних організацій України членів ВРЦіРО, яких є дев’ятнадцять. Від УГКЦ участь у засіданні взяв Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький.

Зустріч, за повідомленням офіційного Інтернет-представництва Президента України, розпочалася об 11 годині в Секретаріаті Президента.

Передусім до учасників засідання звернувся Президент України. Відтак було обговорено сучасний стан діалогу держави з ВРЦіРО за посередництвом Державного департаменту у справах релігій при Міністерстві юстиції України та інші важливі питання церковно-державного співжиття. Після цього керівники Церков і релігійних організацій підписали «Декларацію керівників Церков і релігійних організацій України» (текст Декларації у додатку). У документі йдеться про те, що під час виборчого процесу в державі Церкви та релігійні організації робитимуть все для того, щоб не допускати використання в політичній агітації їхнього авторитету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *