ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада захистила депутатів від кримінальної відповідальності

|

Львівська обласна рада не дала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності жодного з шести депутатів районних та міських рад області, проти яких прокуратура порушила кримінальні справи. Долю своїх колег обласні райці вирішували практично одностайно. У більшості випадків депутати голосували проти або утримувалися.

На думку депутатів, яку озвучила Віра Байса, всі ці справи є сфабрикованими і умисно „надутими”. Незважаючи на позицію депутатів і звинувачення міліції у непрофесійності, які постійно лунали і середини сесійної зали, начальник УМВСУ у Львівській області Віталій Максимов звернувся до депутатського корпусу з проханням дати слідству можливість вивчити ці справи.

З інформацією про кримінальні справи, які порушені проти п’ятьох депутатів, виступив заступник прокурора області Ігор Лігуш. Першою розглядалася справа депутата Перемишлянської районної ради Шалапського І., якому інкримінують ч.1 ст 369 ККУ (давання хабаря). Зі слів заступника прокурора області, цей депутат вчинив злочин невеликої тяжкості, давши хабар у розмірі однієї тисячі доларів США. Попередньо його справу розглядала Перемишлянська райрада, яка не дала згоди на притягнення Шалапського до кримінальної відповідальності. Облрада сьогодні прийняла аналогічне рішення.

Не дозволила рада притягнути до відповідальності і депутата Залузької сільської ради Яворівського району Кодлубай М., яка будучи головним бухгалтером сільської ради упродовж 1999-2003 років незаконно виписувала надбавки та премії, чим завдала шкоди державі в розмірі 6 тисяч 226 гривень. Оскільки сума вже відшкодована, і, на думку депутатів, Кодлубай М., вчинила злочин, бо не знала законодавства, райці вирішили також не віддавати її слідству.

Крім цього, депутати проголосували за непритягнення до відповідальності і голову Любинської сільради Яворівського району Ковалика І., якому інкримінують ч.2 ст.368 ККУ (отримання хабаря службовою особою). За словами заступника прокурора, він отримав хабар в розмірі 110 доларів США від приватного підприємця та підробив два документи.

Не притягувати до кримінальної відповідальності депутати вирішили і депутата Сокальської районної ради Круглія М., якому виповнилося 70 років. Як повідомив Ігор Лігуш, депутат будучи лісничим дозволив незаконну вирубку дерев, чим завдав шкоди Сокальській райраді на 44 тисячі гривень.

І аналогічне рішення депутати прийняли у справі міського голови Новояворівська, який вимагав і взяв хабар в розмірі 150 доларів США за підроблення одного з рішень виконкому. Це був один з випадків, де комісія облради дала згоду на притягнення депутата до відповідальності, однак райці із незрозумілих причини таки не відважилися віддавати його слідству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *