ОСТАННІ НОВИНИ

Cуд оприлюднить cьогодні рішення щодо Скнилівської трагедії

|

Судді військової судової колегії Верховного Суду України вранці у четвер, 2 березня, вийшли в дорадчу кімнату для ухвалення рішення за касаціями потерпілих і засуджених у справі про Скнилівську трагедії.

Головуючий суддя Микола Дрига повідомив, що виходить для винесення рішення, яку оприлюднять о 16:00 2 березня, повідомляють “Подробиці”.

На засіданні у четвер, 2 березня, виступили прокурори, які висловилися за те, щоб залишити без змін вирок Військового апеляційного суду Центрального регіону і залишити без задоволення касаційні скарги засуджених. Прокурори вважають, що твердження засуджених про незаконність вироку не відповідає дійсності.

Як повідомлялося, 27 червня 2005 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону засудив винних в Скнилівській трагедії до термінів від 4 до 14 років позбавлення волі, зобов’язавши п’ятьох винних виплатити державі 11,258 мільйони гривень.

До 14 років позбавлення волі засуджено пілота Володимира Топонаря, командувача літаком СУ-27 під час показових польотів на Скнилівському військовому аеродромі 27 липня 2002 року. Його також зобов’язали виплатити 7,2 мільйони гривень на користь держави як компенсацію за заподіяну шкоду. Другий пілот Юрій Єгоров засуджений до 8 років позбавлення волі і виплати 2,458 мільйонів гривень.

Командувач 14-го авіакорпусу Анатолій Третьяков, а також заступник керівника польотами Юрій Яцюк засуджені до 6 років ув’язнення і до виплати по 700 тисяч гривень кожен. До 4 років позбавлення волі умовно суд засудив начальника служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу Анатолія Лукіних і до виплати 200 тисяч гривень.

Відповідальний за підготовку екіпажа Олег Дюбецький виправданий за відсутності складу злочину.

27 липня 2002 року на Скнилівському військовому аеродромі під Львовом під час виконання показових польотів на авіашоу літак Су-27 впав на глядачів. Загинули 77 людей, з них – 28 дітей. Постраждалими внаслідок авіакатастрофи визнано 543 людини, зокрема, після трагедії 10 осіб залишилися інвалідами, з них троє – інвалідами першої групи.

На вирок військового апеляційного суду Центрального регіону у справі про Скнилівську трагедію було подано більш ніж 140 касаційних скарг. Повідомляє ProUA .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *