На Львівщині знизилась середня тривалість безробіття

|

За інформацією головного спеціаліста відділу організації сприяння працевлаштуванню Львівського обласного центру зайнятості Галини Неборець, торік соціальні послуги служби зайнятості отримували 39 тисяч осіб з тривалістю безробіття понад 1 рік. Середня тривалість безробіття в області упродовж 2005 року становила 9 місяців, а в 2004 – 10 місяців, – повідомила прес-служба ЛОДА.

У 2005 році у центрах зайнятості відбулося 361 засідання Громадських комісій або відповідних комісій з довготривалого безробіття. Однак, на їх засідання було запрошено лише 8,6% від загальної кількості осіб, котрі отримували соціальні послуги понад рік. Комісії розглянули справи 3362 безробітних, з яких працевлаштовано 891 особу.

Керівництво обласного центру зайнятості зобов’язало базові центри активізувати діяльність вищезазначених комісій і проводити їх засідання не рідше одного разу на місяць. А членам безробітних сімей, самотнім особам, котрі мають на своєму утриманні дітей, у місячний термін від дня реєстрації у центрі зайнятості посприяти у працевлаштуванні.

Окрім того, Галина Неборець зазначила, що й самі члени безробітних сімей мали б виявляти більшу активність в упорядкуванні свого життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *