ОСТАННІ НОВИНИ

Про контроль групи “Приват” над НПК “Галичина” можна хіба припускати – Горлач

|

Про перехід контролю над НПК “Галичина” до групи “Приват” можна лише припускати, сказала сьогодні під час прес-конференції начальник Львівського регіонального відділення ФДМУ Наталія Горлач. “На підставі того, що практично все нове правління перейшло з “Нафтохіміка Прикарпаття” та того, що реєстратором стала фірма з Дніпропетровська, можна хіба припустити, що контроль за НПК “Галичина” перейшов до групи “Приват”, але офіційно так стверджувати я не можу” – сказала вона.

За словами пані Горлач, до участі у зборах зареєструвалися акціонери, які сукупно володіють понад 98,5% акцій підприємства. Але реально рішення приймала група акціонерів, яка консолідувала 74% акцій. Хто саме володіє цими акціями, учасникам зборів дізнатися не вдалося, бо прохання озвучити власників чи представників власників залишилося без відповіді. Єдине, що була озвучена інформація про те, що нові члени Спостережної ради компанії представляють серйозну інвестиційну компанію з Кіпру.

Н.Горлач оповіла, що новим головою правління став уже екс-голова правління ВАТ “Нафтохімік Прикарпаття” Олександр Лазорко. Також до складу правління було введено людей, які до того працйювали у Надвірній. Начальник регіонального відділення ФДМУ сказала, що інформація про те, що попереднє правління у повному складі написало заяви на звільнення не підтвердилася. Однак звіту попереднього правління не відбулося – питання порядку денного про результати фінансово-господарської діяльності компанії з 2001 по 2005 рік за рішення акціонерів були перенесені на наступні збори, які мали б відбутися до першого липня цього року.

Н.Горлач сказала, що маючи визначеного реєстратора акцій ФДМУ докладе всіх зусиль, щоби відслідкувати ланцюжок 30% акцій, що належали державі і в судовому порядку намагатиметься повернути їх у державну власність. Крім того, вона висловила сподівання, що на наступних зборах вдасться прийняти рішення про введення в склад спостережної ради і ревізійної кормісії представників ФДМУ та прийняти нову редакцію статуту товариства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *