ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді обговорюють „за” і „проти” будівництва підземних автостоянок

|

Товариство шанувальників Львова та Благодійний фонд „Збереження історико-архітектурного середовища міста Львова” проводять зараз у сесійній залі Львівської міської ради громадське обговорення проблеми будівництва підземних автостоянок в історичному середовищі Львова.

Учасники громадського обговорення оцінюють ситуацію з новим будівництвом в історичному середовищі як некваліфіковану та непрозору – з боку міської влади і агресивну та протиправну – з боку інвесторів.

Зокрема кандидат архітектури Юрій Лукомський зазначив: „Інвестори мають передбачати, що території, на яких вони хочуть будувати підземні автостоянки, дорогі у археологічному відношенні”.

До того ж, кандидат геолого-мінералогічних наук Петро Волошин зазначив, що в наслідок геологічних досліджень фахівці припускають: забудова в центральній частині міста деформуватиметься, оскільки ця частина міста заплавна.

Відтак учасники громадського обговорення пропонують міському керівництву виключити з оприлюдненого переліку ділянок, на яких пропонується будівництво підземних автостоянок, ті, що стоять в заплаві річки Полтви та ті, що вимагають великомасштабних археологічних досліджень з подальшою музеєфікацією розкритих знахідок, а саме площу Соборну, площу Теодора, вулицю Стару та інші.

Крім того вони просять запровадити мораторій на будь-яке нове будівництво в заповідній частині Львова до моменту розроблення, затвердження та проходження експертизи необхідної містобудівної документації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *