ОСТАННІ НОВИНИ

“Еколан” піднімає ціни на хліб

|

Від завтра дорожчають хлібобулочні вироби корпорації “Еколан”. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив генеральний директор корпорації Богдан Дудзяний. “Подорожчає весь асортимент у зв ’язку із подорожчанням енергоносіїв та зростанням мінімальної зарплатні» – сказав він.

За словами Б.Дудзяного, зважаючи на ці чинники, частка зарплатні у собівартості зростає з 14,8% до 16,2%, а частка енергоресурсів зростає з 4,5% до 6,4%.

«Ми уже провели підвищення цін наприкінці січня, але це не виправляє ситуацію, бо збитки наших хлібних підприємств за січень склали 350 тисяч гривень» – сказав він.

Зростання цін виглядає приблизно так – білий хліб вищого гатунку, вагою 750 грамів подорожчає з 1,64 до 1,7 грн, батон – з 1,15 до 1,2 грн, хліб з борошна першого гатунку – з 1,52 до 56 грн, а «Карпатський» з суміші пшеничного та житнього борошна подорожчає з 1,14 до 1,18 грн. Водночас, Б.Дудзяний підкреслив, що це відпускні ціни заводу, до них треба додати ще ціни на перевезення та націнки крамниць, тому не можна сприймати ці цифри як кінцеві.

До корпорації «Еколан» входять ВАТ «Львівський хлібокомбінат» та ВАТ «Хлібзавод №1». Вони щодоби випікають 120 тонн хліба, що складає приблизно 40% ринку Львова і майже третину ринку хліба області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *