ОСТАННІ НОВИНИ

До серпня Франкове село Нагуєвичі докорінно зміниться - Кириленко

|

Причина сьогоднішнього робочого візиту до Львова віце-прем’єр-міністра України з гуманітарнних питань В’ячеслава Кириленка пов’язана із відзначенням 150 річниці з Дня народження Івана Франка, про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції. Зокрема, пан Кириленко повідомив журналістам, що провів спеціальну нараду із усіма зацікавленими сторонами у Нагуєвичах і як наслідок, вже до серпня цього року Франкове село має докорінно змінитися.

За його словами, указом Президента був сформований оргкомітет щодо святкування 150-річчя Івана Франка, який працює від листопада і вже визначив план заходів щодо святкування цієї річниці. Він також повідомив, що цьогоріч на святкування 150 річниці від Дня народження Івана Франка виділено понад 128 мільйонів гривень і вони розподілятимуться на величезну кількість проектів. Виділені гроші мають піти на підтримку Франкової спадщини, його популяризацію та на проекти, які сприятимуть туристичній інфраструктурі навколо міст, пов’язаних із іменем Івана Франка.

Пан Кириленко повідомив, що вже відвідав село Нагуєвичі, де провів спеціальну нараду. „Село Нагуєвичі має суттєво змінитися вже до серпня цього року, – сказав пан Кириленко, – Зокрема у ньому з’явиться Будинок літераторів, в якому будуть не лише конференц-зали, а й зали для відпочинку та харчування».

Крім того В’ячеслав Кириленко повідомив, що у Нагуєвичах планують оновити стежку Івана Франка, додатково зробити більше тридцяти нових дерев’яних скульптур, оновити Співоче поле і зробити цілу низку інфраструктурних проектів: газифікацію села, підведення дороги до Нагуєвичів і завершиння будівництва школи у сусідньому селі Ясениця Сільна, з якого родом мама письменника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *