ОСТАННІ НОВИНИ

Реставрацію собору Святого Юра планують завершити цього року

|

Реставрацію собору Святого Юра планують завершити ще у 2006 році. Щодо використання коштів на виконання ремонтних робіт комплексу Святого Юра, то у 2005 році на це було використано 4 мільйони 250 тисяч гривень, які були виділені із фондів, призначених на святкування 750-ліття Львова та спонсорської допомоги різних організацій. Про це повідомив прес-секретаріат Львівської архієпархії з посиланням на економа Львівської архієпархії о. Володимира Ониськіва.

Загальна вартість ліквідації аварійного стану собору Святого Юра становить 9 мільйонів 800 тисяч гривень. Щодо комплексу взагалі, то потрібно близько 5 мільйонів на відселення решти мешканців і ще близько 5 мільйонів гривень на ліквідацію аварійного стану комплексу (заміна мереж електропостачання, водопостачання, каналізації; фіксація, тобто зупинка аварійності та зовнішні роботи із ліквідації аварійного стану).

„На 2006 рік ми сподіваємося отримати від держави 5 мільйонів гривень, щоб відселити людей, та 5 мільйонів гривень на ліквідацію загального аварійного стану”, – продовжив о. Володимир.

Сьогодні виконано значну частину зовнішніх реставраційних робіт собору Святого Юра, на це витрачено 1мільйон 250 тисяч гривень. Загалом у комплексі зроблено тільки те, на що вистачило сил та коштів Львівської архієпархії, тобто замінено електромережі, які були в аварійному стані, здійснено технічні роботи. Крім того, тепер проводять проектні роботи із заміни даху та перекриття південної частини капітули комплексу, а також розчищають підвали та кімнати, суміжні із канцелярією (там заплановано розмістити архіви).

«Реставрацію собору Святого Юра плануємо завершити у 2006 році, а всього комплексу через 3-5 років», – сказав о. Володимир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *