ОСТАННІ НОВИНИ

На вибори бракує сейфів

|

Місцева влада Львівщини жодним чином не зможе забезпечити на вибори необхідної кількості сейфів для зберігання виборчої документації. Про це йшлося сьогодні, 24 лютого, під час обговорення на координаційній зустрічі «Формування дільничних виборчих комісій на Львівщині», яка відбувалася у межах проекту ОБСЄ в Україні.

Як зазначив заступник керівника робочої групи зі сприяння організації виборчого процесу у Львові Богдан Саміло, практично неможливо забезпечити усі дільничні виборчі комісії необхідною кількістю сейфів, як це передбачив законодавець для проведення виборчого процесу. «У місті просто не вистачає сейфів, і де їх взяти – ми не знаємо. Ми зіткнулися з цією проблемою ще під час президентських виборів і намагалися позичати сейфи у підприємницьких структурах, проте і це не зовсім допомогло. Окрім того, на минулих виборах вимагалося по одному сейфу, й тих не вистачало, а тепер і кількість дільниць збільшено, і сейфів потрібно по два на дільницю – для бюлетенів у Верховну Раду і для місцевих виборів. Їх нереально відшукати», – зазначив Б.Саміло.

За словами керівника апарату Львівської ОДА Олександра Ганущина, аналогічна, якщо не гірша ситуація, в цілому по області. «Що є у нас, те і є. Більше не буде. Якщо хтось думає, що у селах Старосамбірського району є сейфи чи металеві шафи для зберігання виборчої документації, то дуже помиляється. Усіх забезпечити є нереально. І ми не в змозі збудувати нових дільниць чи відшукати чотири з половиною тисячі сейфів. І через себе ми не перескочимо», – зазначив О.Ганущин, передає ЗІК .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *