ОСТАННІ НОВИНИ

Центр європейської інформації відкриють у Львові

|

У понеділок, 27 лютого, у приміщенні Львівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки, що на проспекті Шевченка, 13 відбудеться урочисте відкриття Центру європейської інформації, передає прес-служба Львівської міської ради.

Центр Європейської Інформації створено за ініціативи та підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Поява центру зумовлена потребою у підвищенні обізнаності громадськості Львівщини про різні аспекти європейської інтеграції. Метою діяльності Центру є надання широкого доступу до інформаційних ресурсів з питань європейської інтеграції та поширення знань про засади функціонування Європейського Союзу, діяльність керівних інституцій ЄС, відносини між Україною та ЄС, політику європейської інтеграції України та європейські цінності.

Діяльність Центру розпочинається в рамках проекту „Створення Львівського регіонального інформаційного центру з питань європейської інтеграції”, що реалізується Львівською міською громадською організацією „Центр інформаційного консалтингу” та Львівською державною обласною універсальною науковою бібліотекою за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”.

Інформаційний центр у Львові функціонує в рамках Всеукраїнського консорціуму центрів європейської інформації, створеного у листопаді 2005 року за ініціативи Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”. Так, в рамках Всеукраїнського консорціуму вже відкрито 6 центрів європейської інформації у Луцьку, Одесі, Донецьку, Хмельницьку, Вінниці та Рівне. Впродовж березня розпочнуть свою роботу центри в Ужгороді, Полтаві, Сумах, Дніпропетровську та Чернігові; протягом 2006 року проходитимуть відкриття центрів європейської інформації у решта регіонах України.

Урочисте відкриття Центру Європейської інформації відбудеться за участі депутата Європарламенту, члена комісії ЄС-Україна п. Гражини Станішевської, представників консульств країн-членів ЄС у Львові, керівників обласної і міської влади та представників Міжнародного фонду “Відродження”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *