ОСТАННІ НОВИНИ

Підрозділи ЗахОК підриватимуть льодові затори в районі автодорожних та залізничних мостів

|

Р обоча нарада щодо протидії можливим наслідкам весняної повені у західних регіонах України відбулася вчора у Львові під головуванням командувача військ Західного ОК генерал-лейтенанта Михайла Куцина. Участь в ній взяли представники управління Зах ОК , Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій у Львівській області, керівники установ, організацій та підприємств, розташованих у регіоні. Про це повідомила прес-служба МО України.

За інформацією метеослужби регіону, оприлюдненою на нараді, у зв’язку з різким потеплінням на великих і малих річках відзначається поступове підвищення рівня води. Запас води в снігу в передгір’ї Карпат та на рівнині становить 38-112 відсотків норми максимальних снігозапасів. Разом з тим, грунт промерз на 35-37 сантиметрів, що при різкому потеплінні і опадах у вигляді дощу та снігу обумовить високий коефіціент поверхневого стоку. Внаслідок цього очікується підтоплення заплав в басейнах Дністра та Західного Бугу.

Помічник командувача військ Західного ОК з територіальної оборони підполковник Юрій Палій довів присутнім можливості та умови використання військових підрозділів для захисту від льодоходу, своєчасного підриву льодових заторів в районі автодорожних та залізничних мостів. Зокрема, лише на Львівщині таким чином планується захистити 29 автодорожних мостів.

На нараді було узгоджено питання збереження матеріальних засобів Міністерства з надзвичайних ситуацій на складах Західного ОК. Також було досягнуто домовленості щодо залучення необхідних сил та засобів незалежно від їх відомчої приналежності та оперативного керівництва ними для виконання невідкладних рятувальних робіт.

Командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин наказав підпорядкованим інженерним підрозділам бути готовими до надання допомоги населенню у постраждалих районах. Він також наголосив, що у місцях дислокації військ командири з’єднань та частин повинні взаємодіяти з місцевими органами влади з метою координації дій з пропуску води.

Вже найближчим часом на Львівщині планується створити координаційний центр із залученням всіх представників державних структур та організувати цілодобові чергування оперативних груп з метою реагування на кризові ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *