ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському театрі опери та балету презентували біжучу стрічку

|

Львівський національний оперний театр став другим в Україні після Київського, де в глядацькому залі з’явилась біжуча стрічка, про це сьогодні під час презентації електронного табла повідомив директор Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер.

За його словами, ідея появи такого табла виношувалась вже впродовж п ’яти років, проте завдяки спонсорам лише зараз ідея втілилась. Пан Едер щиро подякував меценатам, завдяки яким львівський глядач зможе дивитись повний синхронний переклад того, що діється на сцені. Зокрема Тадей Едер відзначив банк «Мрія», який замовив таку біжучу стрічку та фірму «Брок», яка взялась за виготовлення такого табла.

Як повідомив директор банку «Мрія» Ігор Грицай, таке табло обійшлося більше десяти тисяч доларів США, проте це ще не остаточна цифра, оскільки поки ще ведуться роботи. А директор фірми “Брок” Василь Хом`як зазначив, що оскільки в Україні таке табло є лише у Києві, то робота по підготовці його затягнулась на півроку.

Відчути ефект такого електронного табла львівський глядач матиме змогу 26 лютого, адже саме тоді у Львівській опері відбудеться вистава «Отелло» .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *