ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція викрила підпільних виробників тютюнових брендів

|

Злочинну групу в складі керівників одного з приватних підприємств Львова, які незаконно організували перевалочну базу з “перекидки” за кордон фальсифікованої тютюнової продукції із незаконно нанесеними знаками для товарів та послуг фірм “PALL MALL” та “PARAMOUNT” право власності на які належать компаніям „Брітіш Амерікен Тобакко (Брендз) Інк.” та „Реємтстма Сігареттенфабрікен ГмбХ.”, викрили співробітники державної служби боротьби з економічними злочинами. Про це повідомив ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.

Ці особи з метою приховування незаконної діяльності та конспірації, орендували “скрите”, з обмеженим доступом, складське приміщення на околиці Львова .

Для документування злочинної діяльності фігурантів проведено ряд оперативних комбінацій, зафіксовано факти збуту через мережу конспіративних торгових точок безпосередньо в прикордонній зоні. Проведеними заходами зафіксовано факт поступлення даної тютюнової продукції з торгівельної компанії, що знаходиться на заході України.

Проведене експертне дослідження, оперативно закупленої тютюнової продукції підтвердило незаконне виготовлення та розповсюдження сигарет “PALL MALL” та “PARAMOUNT”. Крім цього, контрафактність вказаної тютюнової продукції підтверджується й тим, що виробництво та реалізація сигарет “PALL MALL” червоного кольору проводиться виключно на території Німеччини, їх реалізація на території України заборонена, а також ціною реалізації фальсифікованої пачки сигарет “PARAMOUNT” становить 1гривня 50 копійок порівняно з легальною – 7гривень.

Зібрані матеріали дали підстави для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності приватного підприємства. В результаті проведеної перевірки встановлено, що протягом 2005 року фігуранти реалізували фальсифіковані сигарети “PALL MALL” та “PARAMOUNT” на суму понад 1 мільйон 500 тисяч гривень. Проведеним оглядом складських приміщень виявлено та вилучено сигарети марок “PALL MALL” та “PARAMOUNT” понад 15 тисяч пачок.

В ході дослідчого опитування, під тиском незаперечних доказів посадові особи ПП повністю зізнались у незаконному розповсюдженні фальсифікованої тютюнової продукції.

За результатами перевірки встановлено, що збитки завдані компаніям Брітіш Амерікен Тобакко (Брендз) Інк.” та „Реємтстма Сігареттенфабрікен ГмбХ.” незаконними діями посадових осіб приватного підприємства становить понад 1,5мільйона гривень.


За фактом реалізації фальсифікованої тютюнової продукції з незаконним використанням знаків для товарів та послуг “PALL MALL” та “PARAMOUNT” Прокуратурою Залізничного району м. Львова порушено кримінальну справу за ознаками статті 229 частини 2 КК України „Незаконне використання знаків для товарів та послуг”. В даний час проводяться слідчі дії та заходи із забезпечення відшкодування завданих правоволодарям збитків та документування фактів транспортування через митний кордон України.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 227 КК України „Реалізація недоброякісної продукції споживачам”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *