ОСТАННІ НОВИНИ

Лише шість тисяч українських заробітчан в Італії зможуть проголосувати у день виборів – Осташ

|

Лише близько шести тисяч українських заробітчан в Італії, з офіційно зареєстрованих там 320 тисяч, зможуть проголосувати 26 березня в день проведення парламентських виборів в Україні. Причина цього – надто мала кількість виборчих дільниць, їх планують створити лише дві – в Римі та Мілані. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат України, керівник Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою Ігор Осташ.

За неофіційними ж даними, оприлюдненими паном Осташем, в Італії мешкає понад 700 тисяч наших співвітчизників. За словами Ігоря Осташа, всі вони мають право прийти до виборчих дільниць і проголосувати, бо для цього необхідний лише український паспорт, а консульський облік не є обов ’язковим. Проте значна частина українських заробітчан в Італії працюватимуть у день виборів, тому не матимуть змоги поїхати в Рим чи Мілан для того, аби проголосувати. Крім цього така поїздка вимагає і досить значних фінансових затрат.

Щоправда пан Осташ повідомив, що за його інформацією у провінції Неаполь, в якій він побував 9-12 лютого, є ініціативні групи українців, які планують наймати автобуси до Риму, аби організовано проголосувати у день виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *