ОСТАННІ НОВИНИ

Два будинки на Головацького ледь не завалилися вночі

|

Неспокійна ніч випала на долю мешканців двох будинків по вул. Головацького, що у Львові. Ще з вечора стіни їх квартир несподівано почали вкривати тріщини, водночас цей процес супроводжувався характерним потріскуванням. Що справа серйозна стало зрозуміло, коли двері перекосились і вже не було змоги їх відкрити самостійно. Дочекавшись ранку, налякані люди таки зателефонували за номером «01» і розказали про свою біду.

На місце події прибув черговий караул СДПЧ-3 Залізничного району та оперативна мобільна група ГУ МНС України в Львівській області на чолі з заступником начальника ГУ з питань реагування на НС та застосування сил Валерієм Глобенком. Спеціалісти МНС виявили підтоплення у підвалі – близько 15 см . З’ясувалось, що вода затікає з-під фундаменту й розмиває його. Це й стало однією з основних причин аварійної ситуації. Проведені роботи по очищенню навколишніх каналізаційних колекторів дали свої результати – рівень води у підвалі спав майже одразу.

До ліквідації загрозливої ситуації залучили працівників Львівгазу, Львівводоканалу, Львівенерго аби на випадок можливого руйнування будинку оперативно відімкнути ці комунікації. Водночас було повідомлене керівництво міської ради з метою залучення ЖЕКу, Управління житлового господарства, проектних інститутів для прийняття відповідного інженерного рішення.

Питання про відселення мешканців семи квартир за вказівкою виконуючого обов’язків міського голови Зеновія Сірика вже вирішується. Частина жителів прихистять родичі, інших тимчасово поселять у готелі «Київ», повідомив центр пропаганди ГУ МНС України в Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *