У Львові відбувся з‘їзд мирян УГКЦ

|

10 лютого 2006 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбувся з‘їзд мирян УГКЦ «Відповідальність мирян за церкву і державу». Як передає прес-секретаріат Глави УГКЦ, Його, цей захід з благословення Блаженнішого Любомира (Гузара) організувала Комісія у справах мирян Львівської архієпархії.

Розпочався з’їзд молебнем до Христа-Спасителя у семінарійній церкві, який відслужив Преосвященний Владика Василь (Івасюк), екзарх Одесько-Кримський. У промові Владика зокрема сказав: «Україна наблизилася до виборів в парламент та місцеві органи управління. З одного боку, ми стараємося не брати безпосередньої участі у виборчих перегонах, а з другого – вболіваємо і молимося за добрий вибір кандидатів до управління державою. Завдання Церкви – підготувати мирян як добрих християн до участі у виборах. Ви, миряни, виховані Церквою, маєте зайняти місце в управлінні державою на різних рівнях.

Інша важлива роль мирянина – брати активну участь у житті Церкви. Сьогодні потрібно проводити євангелізацію та катехизацію, знаходити і приводити всі верстви населення до Бога. Праці єпископа та священика – замало. Тому Церква і зокрема Другий Ватиканський Собор покладає на Вас, миряни, велике завдання і надію – бути лідерами мирянських спільнот».

Після молитви делегати з‘їзду перейшли до актового залу і там розпочалося засідання. До них із вітальним словом звернувся Юрій Підлісний, голова Комісії у справах мирян Львівської архієпархії та голова оргкомітету цього заходу.

Відтак о. Володимир Ольшанецький зачитав лист від високопреосвященного владики Ігоря (Возьняка), архієпископа Львівського. Глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) звернувся до делегатів із вітальним словом через телепроектор.

Після цього розпочалося пленарне засідання. Першу доповідь на тему „Суспільні надії та розчарування і християнська перспектива” виголосив п. Михайло Косів. Присутні мали можливість ставити свої запитання до доповідача. Другу доповідь виголосив п. Андрій Костюк, магістер філософії та член оргкомітету.

Відтак розпочалися виступи від єпархій. Серед доповідачів були представники від Самбірсько-Дрогобицької, Тернопільсько-Зборівської та Івано-Франківської єпархій і Одесько-Кримського екзархату. Вони зосередили свою увагу на досягненнях та проблемах у праці із людьми різних вікових категорій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *