ОСТАННІ НОВИНИ

Профілактику захворювань при організації туристичних поїздок обговорили в ЛОДА

|

Розширене засідання туристичного активу Львівщини пройшло за ініціативи управління культури та туризму облдержадміністрації та обласної санепідемстанції. На зустрічі обговорювалися питання профілактики та запобігання інфекційних та паразитарних захворювань при організації туристичних вітчизняних та зарубіжних поїздок. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Як зазначив заступник начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Андрій Клімашевський, у 2005 році відбулося значне зростання кількості зарубіжних туристів та вітчизняних і іноземних екскурсантів, тому надзвичайно доцільним є проведення інструктажів та профілактичних дій з запобігання захворювань малярією, пташиним грипом та іншими паразитарними захворюваннями.

Заступник головного державного санітарного лікаря Олег Когут провів детальний інструктаж з питань профілактики та запобігання захворювань, зупинився на хроніці паразитарних та інфекційних захворювань. Зазначив, що халатне відношення туристів до порад лікарів призводить до небажаних наслідків.

Підсумовуючи зустріч присутні дійшли згоди, що необхідно проводити широке висвітлення питань профілактики в засобах масової інформації з метою підвищення свідомості громадськості та активізувати співпрацю між туристичними підприємствами і санітарно-епідеміологічними службами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *