ОСТАННІ НОВИНИ

Українці Підкарпатського воєводства та керівництво ЛОДА спланували заходи співпраці на 2006 рік

|

Делегація українців Підкарпатського воєводства зустрілась сьогодні з керівництвом Львівщини, щоб спланувати заходи співпраці на 2006 рік. Очолила делегатів голова Перемишльського відділу Об’єднання українців Польщі Марія Туцька. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Тарас Батенко, заступник голови облради Андрій Парубій, колова комісії облради з питань духовного відродження, культури, молоді та спорту Марія Христинич, голова комісії з питань освіти і науки Василь Ковтало, голова товариства “Надсяння” Володимир Середа, керівники управлінь освіти, культури, внутрішньої політики, національностей та міграції, сім’ї і молоді, преси та інформації ОДА.

Керівники профільних управлінь ОДА та комісій облради представили свої плани заходів на 2006 рік. Серед них – вшанування загиблих у Павлокомі, розширена науково-практична конференція про діяльність української діаспори, міжнародний країнознавчий табір, форум шкіл ім. Шашкевича, заходи до 150-річчя народження І.Франка, міжнародний конкурс української мови ім. Петра Яцика, фестиваль “Різдвяні канікули”, фестивалі театральних колективів “Галицька мельпомена” та ін.

На прохання української громади Перемишля влада Львівщини пообіцяла посприяти у підготовці і виданні краєзнавчого путівника про українську культуру Перемишля, організації курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови та танцю, літнього табору для молоді народного ансамблю Перемишля, реалізації артистичних програм з нагоди роковин І.Франка, М.Вербицького, У.Кравченко, виданні монографії до 100- річчя Українського народного дому в Перемишлі, святкування Дня незалежності України у Польщі та ін.

За словами начальника управління внутрішньої політики облдержадміністрації Святослава Шеремети, всі побажання української громади Підкарпатського воєводства щодо плану дій у цьому році враховані. Окрім того, відповідні управління ОДА ще додадуть пропозиції по співпраці у профільну комісію облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *