ОСТАННІ НОВИНИ

Військові заборгували „Львівобленерго” понад 600 тисяч гривень

|

Будинкоуправління квартирно-експлуатаційних відділень Львова, що опікуються житлом військових, не проводять стовідсоткових розрахунків за спожиту електроенергію. Станом на перше січня цього року їх загальний борг становив 634 тисячі гривень – повідомив відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

Найбільшими боржниками сьогодні є будинкоуправління № 1, 3 та 4 квартирно-експлуатаційних відділень Львова. Такий стан заборгованості будинкоуправлінь призвів до того, що 30 січня 2006 року було припинено постачання електроенергії БУ №1, а 31 січня – БУ №3 та БУ №4.

Повідомлення про припинення подачі електроенергії попередньо було надіслано на адреси керівників цих будинкоуправлінь, а копії повідомлень отримали перший заступник голови ЛОДА Мирослав Сеник, голови райадміністрацій та прокурори районів.

Сьогодні між ВАТ „Львівобленерго” та будинкоуправліннями №№ 1, 3 та 4 КЕВ Львова досягнуто домовленостей про укладання мирових угод та підписання графіків реструктуризації боргів, яке відбудеться найближчим часом. Проте це не вирішить усіх проблем військових будинків та гуртожитків, що перебувають у відомстві будинкоуправлінь.

Ситуація із відомчим житлом у Львові й далі залишається складною, відключення від електропостачання таких об’єктів завжди спричиняє соціальну напругу. Мешканці цих будинків сплачують за комунальні послуги, а зокрема і за використану електроенергію, до відповідних відомств. У свою чергу це підприємство як юридична особа має угоду із ВАТ “Львівобленерго”, відповідно до якої зобов’язане у чітко встановлений термін провести розрахунок за всіх мешканців своїх будинків. Проте стовідсоткових розрахунків зазвичай не відбувається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *