ОСТАННІ НОВИНИ

Міська територіальна виборча комісія провела уже 7 засідань

|

Сім засідань провела на цей час міська територіальна виборча комісія, повідомив сьогдоні під час прес-конференції голова комісії Олег Щербаков. За його словами, львівська комісія є однією із найактивніших в Україні. Принаймні, таке враження у нього склалося після учорашнього семінару для керівників окружкомів та обласних виборчих комісій, що його проводила ЦВК.

Завтра під час чергового засідання буде вирішуватися питання про реєстрацію претендента в кандидати Світлани Куспись, а ще низка бажаючих поборотися за кандидатство отримала підписні листи і збирає потрібні 300 підписів. Також під час завтрашнього засідання буде визначено банк, де відкриватимуть рахунки для акумулювання коштів для наочної агітації, а самі місця для такої агітації будуть визначені комісією пізніше.

Що ж стосується підписів, то О.Щербаков радить кандидатам та політичним силам збирати більше від мінімально необхідного числа, бо певний відсоток комісія відбраковує. За словами голови комісії, це переважно стосується скорочень, які можна трактувати двояко. “Багато осіб у графі громадянство пишуть “Укр.” замість українець чи громадянин України, але ж “укр.” Можна трактувати як украв або ще якось” – наголосив О.Щербаков. Він сказав, що комісія під час засідання визначила загальноприйнятні, які не можуть внести плутанину в зміст даних – такі, наприклад, як вул – замість вулиця, чи кв. – як квартира. Проце є відповідне оголошення на інформаційному стенді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *