ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 135 тисяч метрів квадратних землі на Сокальщині забруднені технічними водами

|

Близько 135 тисяч метрів квадратних землі – орієнтовна площа забруднення землі технічними водами підприємства ЗАТ «Львівсистеменерго». Як встановила спеціальна комісія, скид забрудненої технічної води підприємством проводився зумисне з метою недопущення припинення роботи виробництва, внаслідок промерзання трубопроводу. Про це повідомило ГУ МНСУ у Львівській області.

Нагадаємо, що 30 січня в районі села Городище Сокальського району виникло підтоплення земляного полотна залізничної колії довжиною 500 метрів та прилеглої території технічною водою з підприємства ЗАТ «Львівсистеменерго», частково затоплено водогін «Бендюга–Соснівка». В результаті чого виникла загроза розмиву залізничної колії, попадання технічної води в криниці села.

31 січня комісією в складі начальника відділу з питань НС Сокальської РДА, лікаря з комунальної гігієни Сокальської районної СЕС, лікаря з комунальної гігієни Червоноградської міської СЕС, державним інспектором екологічної інспекції в Сокальському районі, головним інженером Сокальського управління водного господарства, заступника начальника Сокальського РВ начальника СДПЧ- 30 м . Сокаль в присутності голови правління ЗАТ “Львівсистеменерго”, проведено обстеження по факту скидів технічної води з підприємства на прилеглу територію. Під час обстеження робочого трубопроводу поривів на трубопроводі не виявлено. Скид технічної води здійснювався через запірну арматуру на прилеглу територію.

Виявлено 5 місць скиду технічної води через запірну арматуру та розріз трубопроводу.

Внаслідок ситуації, яка склалась, виникло підтоплення земельного полотна залізничної колії та просочування забрудненої води в напрямку села Городище та ріки Західний Буг. Відібрана вода на бактеріальне та хімдослідження з криниць мешканців села Городище та ріки Західний Буг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *