ОСТАННІ НОВИНИ

Безпритульних поселять у медвитверезнику

|

Протягом десяти днів міська влада планує вирішити питання переобладнання медвитверезника, що по вулиці Шевченка, у тимчасовий притулок для людей, які не мають постійного місцях проживання. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик.

За його словами, з пропозицією виділити безпритульним стаціонарне приміщення, як альтернативу наметам по вулиці Липова алея, звернулися організації „Оселя”, Самопоміч”, Регіональний центр взаємодопомоги та „ПОРА!”.

У преобладнаному медвитверезнику безпритульні ночуватимуть на двоярусних ліжках та отримуватимуть санітарну допомогу. Окрім цього, вони пройдуть обстеження лікарів, зокрема їм буде зроблено флюрографію. „Тих, у кого виявлять туберкульоз, госпіталізують”, – пояснив З.Сірик.

Він також повідомив, що міська влада людям похилого віку спробує знайти помешкання. Якщо безпритульні погодяться, то їх спробують поселити в будинок для пристарілих.

Притулок у медвитверезнику працюватиме тимчасово з 10 години вечора до 8 години ранку. „Ми розуміємо, що це проблеми не вирішує, тому подивимося, як притулок запрацює, і, можливо, половину приміщенння таки залишиться за ним, в іншій – функціонуватиме медвитверезник,” – сказав З.Сірик.

На сьогодні у трьох наметах на Липовій алеї від холоду ховаються близько 70 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *