ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівському полігоні розпочали підготовку миротворців в Косово

|

Від сьогодні на Яворівському полігоні Західного оперативного командування розпочалась підготовка військовослужбовців українського національного контингенту УКРПОЛБАТу до виконання миротвочих завдань в Косово, про це повідомила прес-служба ЗахОК. За рішенням начальника Генерального штабу- Головнокомандувача ЗС України, на базі першого механізованого батальйону 30-ої окремої механізованої бригади, котра входить до складу ОСШР, навесні формуватиметься миротворчий підрозділ для виконання місії в Косово чисельністю 280 осіб.

Кандидати в миротворці повинні влучно стріляти зі всіх видів зброї, керувати різною технікою, мати грунтовні знання з технічної підготовки, відмінну фізичну підготовку, вільно володіти англійською мовою, тощо. Іспити у військовослужбовців прийматиме атестаційна комісія Генерального штабу і за реальними показниками обиратиме достойних.

Командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин, враховуючи попередній досвід учасників миротворчих місій – військовослужбовців ЗахОК у Косово, Іраку, Лівані, Ліберії наголосив на необхідності посилення практичної підготовки військовослужбовців у польових умовах. Саме цей чинник найбільше впливає на рівень боєздатності миротворчого контингенту. Та наказав відповідальним особам управління бойової підготовки та Яворівського полігону зосередити основні зусилля на якісному бойовому, технічному, тиловому та медичному забезпеченні учасників курсів підготовки миротворчого персоналу.

Двотоижневий мобільний курс відбуватиметься у два етапи: з 30 січня – теоретичний, а з 6 лютого – практичний. В центрі миротворчості та безпеки навчатимуться група офіцерів штабу національного контингенту ( 20 осіб) і група інструкторів (17 осіб).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *