ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде телевізійний фестиваль „Горицвіт”

|

У Львові з 2 до 5 лютого відбудеться Міжнародний телевізійний фестиваль української пісні та музики „Горицвіт”, в рамках якого пройде низка мистецьких акцій, завітають мистецькі колективи із Росії, Сербії, Чорногорії, Білорусії тарізних міст України,про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор Міжнародного телефестивалю „Горицвіт” Неоніла Грищенюк.

Вона також повідомила, що у фестивалі візьмуть участь аматорські та професійні виконавці з України, діаспори та українських етнічних земель. „Фестиваль сприяє розвитку української культури за кордоном, крім того, він дозволяє підтримувати міцний зв’язок із українськими громадами за кордоном”, – запевнила нальник управління культури і туризму ЛОДА Галина Дорощук.

„В четвер до Львова приїдуть колективи із Сербії та Чорногорії, а згодом очікуємо гостей із Білорусії, проте є кілька учасників, яких налякали тріскучі морози і вони відмовились приїжджати до Львова”, – повідомила пані Грищенюк. В свою чергу начальник управління культури і туризму мерії Богдан Ковтун висловив жаль з того, що час проведення фестивалю не співпадає із часом святкування 750-річчя Львова, бо вже кілька років підряд програму фестивалю включають до програми святкування річниці міста.

Фестиваль, який було започатковано ще у 1997 році на даний момент є єдиним в Україні телевізійним фестивалем української народної творчості та занесений в національну програму „Закордонне українство до 2010 року”. За словами організаторів, в рамках фестивалю планується провести телевізійні зйомки телефестивалю на території музею народної архітектури та побуту „Шевченківський гай”, провести круглий стіл фахівців-фольклористів, гала-концерт в приміщенні театру імені М. Заньковецької та концертні розважальні акції для львів’ян. Крім того, 5 лютого організатори планують провести гала-концерт для дітей-інвалідів. Режисер телефестивалю Людмила Кобак не захотіла викривати усі нюанси фестивалю, проте повідомила, що охочі зможуть потанцювати із колективами та поспілкуватися із кожним з них.

Окрім телепрограм також буде відзнятий демофільм про хід фестивальної програми для показу на Центральному телебаченні України.

Щодо коштів, то директорка повідомила, що їх акомулюють звідусіль, оскільки „Горицвіт” не є комерційним проектом, а фінансується лише за сприяння ЛОДА, Львівської мерії та кількох спонсорів, зокрема Благодійного фонду „Мистецтво”, „Львівтрансгаз” та Львівгазвидобування”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *