ОСТАННІ НОВИНИ

Обларада вирішуватиме долю шістьох депутатів

|

Комісія з питань законності, депутатської діяльності, регламенту та військових проблем сьогодні розглянула подання прокурора області Євгена Блажівського про згоду обласних депутатів на притягнення до кримінальної відповідальності шістьох депутатів рад різних рівнів Львівської області. Згідно з поданими документами, у всіх шести випадках місцева рада відмовила дати згоду на зняття недоторканості з її депутата, тому таке звернення надійшло до ради вищого рівня – повідомляє прес-служба облради.

У трьох з цих випадків звинуваченим особам інкриміновано давання хабарів і зловживання службовим становищем.

Як заявив голова комісії Михайло Ваврин, комісія може лише рекомендувати і подавати свої висновки, а обласні депутати будуть голосувати і вирішувати справу в кожному випадку окремо.

„На мою думку більшість цих кримінальних справ сфабриковано. Обвинувачених намагаються усунути із займаних посад і я вважаю це переслідуванням за принципову позицію. По великому рахунку ці справи безпідставні. А правоохоронні органи в такий спосіб прикривають свою бездіяльність і штучно “наганяють план” викриття і покарання “злочинців” – заявив він.

На черговій сесії облради, яка відбудеться дев’ятого лютого, депкорпус заслухає інформацію прокурорів Львівської і Закарпатської областей та ухвалить відповідні рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *