ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-міністр охорони здоров’я презентував програму реформування системи охорони здоров’я

|

Семінар з охорони здоров ’ я „Основні напрямки реформування системи охорони здоров ’я в Україні» пройшов сьогодні у Львові у рамках Всеукраїнського програмного туру обговорення проекту Програми «Стратегія розвитку України». Участь у ньому взяв керівник медичного проекту партії «Народний союз Наша Україна», екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук, а також експерти медичного проекту, експерти з питань охорони здоров’я, місцеві лікарі.

Як зазначив Микола Поліщук, Львівщина стала 17 регіоном, де він презентує Програму діяльності в сфері охорони здоров’ я України. За його словами, заплановано, що відповідно до неї будуть розроблені регіональні програми по області та районах.

Сама ж програма передбачає пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини, врегулювання економічних та юридичних засад діяльності сімейного лікаря. Крім цього одним із пунктів програми є докорінне реформування системи фінансування охорони здоров ’я та оплати праці медичних працівників, а також поступове впровадженняч системи загальнообов’язкового соціального медичного страхування та залучення до сектору охорони здоров ’я коштів роботодавців.

Проте, як зазначив у коментарі «Льввівському порталу» начальник головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігор Герич, програма, презентована екс-міністром охорони здоров’я, містить досить багато дискусійних питань. Тому на регіональному рівні вона буде прийнята поступово після її всестороннього обговорення та адаптації на місцевому рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *