ОСТАННІ НОВИНИ

Копію Туринської плащаниці привезуть до Києва через кілька тижнів

|

Копію Туринської плащаниці збирались 22 січня в День Злуки виставити в Софії Київській, однак через протести зі сторони православних Московського патріархату і можливих провокацій поки вона залишиться в Івано-Франківську. Про це повідомив настоятель Івано-Франківського кафедрального собору Святого Воскресіння отець Юрій Новицький.

За його словами, зараз напрацьовується новий графік подорожі плащаниці по Україні, і ще тиждень-другий святиня буде знаходитись в Івано-Франківську. Він нагадав слова глави Української греко-католицької церкви Любомира Гузара, що „Туринська плащаниця – це свята річ, і він хотів би, щоб вона була такою для всієї України і була доступною для всіх. Однак він не хоче, щоб це стало причиною міжконфесійних непорозумінь. Те, що її хотіли виставити в Софії Київської в День Злуки, пахло політикою. Я радий, що вона зосталась в Івано-Франківську і не буде використана для політичних намірів, адже святі речі потрібно трактувати свято”.

Нагадаємо, що Туринська плащаниця – восьма в світі зареєстрована і благословенна Папою Римським і перша після реставрації самої Туринської плащаниці копія.

Для перевезення копії в Україну було створено українське товариство Туринської плащаниці. До нього входять 18 осіб, серед яких є православні, римо- і греко-католики. Саме це Товариство – головний розпорядник української копії Туринської плащаниці, а сама копія являється власністю України, а не окремої конфесії. Повідомляє сайт „Обком” із посиланням на УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *