ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові розмістять дві палатки для бездомних

|

Перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Сеник доручив головному управлінню Міністерства з надзвичайних ситуацій у Львівській області розгорнути завтра з 15 години дві палатки з обігрівом біля стадіону “Україна” для бездомних осіб та безпритульних дітей, про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Причиною такого рішення для Мирослава Сеника послужила інформація, що за минулі дні у місті Львові замерзло двоє людей без місця проживання, та один самотній чоловік замерз у себе в помешканні в Радехові. Окрім того, за повідомленням Гідрометцентру, у найближчі понеділок та вівторок очікується пікова холодна температура – -27-280, з 25 січня та до кінця місяця температура трохи підвищиться, та сильні морози все ще триматимуться.

Місце дислокації палаток вибрано не випадково – біля стадіону знаходиться велика кількість біо-туалетів, паркова зона та лікарня.

На оперативній нараді, яку проводив перший заступник керівника області, було вирішено виставити біля палаток медичний пост та патруль МВС.

Перший заступник начальника головного управління МНС у Львівській області Іван Дідух розповів, що палатки, які вони нададуть для допомоги бездомним, мають освітлення, підлогу, обігрів (+18-200), доставляться тапчани. Також, управління розмістить польову кухню, і кожен бажаючий зможе випити гарячий чай.

Окрім того, керівники домовились про тісну співпрацю з громадськими організаціями, котрі зможуть у ці дні забезпечити безпритульних теплим одягом та харчуванням.

Представники управління внутрішніх справ у Львівській області повідомили, що особовий склад переведений у спеціальний режим. Працівники УВС цілодобово проводять роз’яснювальну роботу, обходять території, посилено патрулюють. Керівництвом міліції дано доручення доставляти безпритульних спочатку в райвідділ, а згодом у місце дислокації палаток. Туди ж доставлятимуть бездомних і машини швидкої допомоги, якщо у їхніх пацієнтів не виявлять захворювання.

Інформацію про можливість загрітись серед осіб без місця проживання також поширюватимуть і громадські організації.

Передбачається, що розгорнуть дві палатки і функціонуватимуть вони лише кілька днів під час сильних морозів, проте, якщо кількість бездомних буде великою, а стан погоди не покращуватиметься, Мирослав Сеник пообіцяв розглянути можливість продовження їх роботи чи збільшення їх кількості.

Відповідальність за координацію роботи Мирослав Сеник поклав на ГУ МНС у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *