ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок хоче створити комісію з вивчення діяльності КПУ та КГБ

|

Народний депутат України Олег Тягнибок з повторним запитом звернувся до в.о. Прем`єр-міністра України Юрія Єханурова з вимогою створити урядову комісію, яка вивчатиме діяльність РСДРП-РКП-ВКП(б)-КПСС-КПУ та ВЧК ГПУ-НКВД-МГБ-КГБ

на території України з 1905 до 1991 року.

„Прошу зобов`язати зазначену урядову комісію підготувати історично та юридично обґрунтовані висновки щодо діяльності РСДРП-РКП-ВКП(б)-КПСС-КПУ та ВЧК ГПУ-НКВД-МГБ-КГБ на території України з 1905 по 1991 рік та визначити офіційну позицію Кабінету Міністрів України щодо їх діяльності”, – зазначено у запиті нардепа.

Нагадаємо, 21 вересня 2006 року Верховна Рада України направила запит О.Тягнибока аналогічного змісту до в. о. Прем`єр-міністра України, Генерального прокурора України та до голови Служби безпеки.

На думку народно депутата, в запиті було обґрунтовано необхідність створення такої комісії, враховуючи, що большевицька партія (в різних своїх іпостасях: РСДРП-РКП-ВКП(б)-КПСС-КПУ) та її бойовий загін (ВЧК ГПУ НКВД МГБ КГБ) вчинила на території України велику кількість злочинів.

„Багато з цих злочинів мають ознаки злочинів проти людства, в першу чергу геноцид українців у ХХ столітті, під час якого було вбито понад 20 мільйонів українців. Проте на цей запит Кабінет Міністрів України досі не надав належної відповіді”, – зазначив депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *