ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко хоче в суді скасувати українсько-російські газові домовленості

|

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила учора під час прес-конференції у Львові, що звернулася до суду, аби скасувати українсько-російські газові домовленості. „Як громадянка України я звернулася до суду, щоби це „соглашеніє” скасувати” – сказала вона.

За її словами, угоди між НАК „Нафтогаз України” та РАО „Газпром” можуть бути скасовані та тій підставі, що керівник НАК „Нафтогаз України” Олексій Івченко не мав права підписувати такі угоди. Відтак їх можна оскаржити в українському суді. Після цього, сказала Тимошенко, не можна допустити до створення СП з „РосУкрЕнерго” та підписання міжурядових газових угод, які закріплять угоду від 4 січня.

Натомість Юлія Тимошенко вважає, що слід відправити потужну переговорну групу до Узбекистану та Казахстану і домовитися з ним про прямі контракти на транзит і поставки природного газу.

За словами лідерки БЮТ, ціна на російцський газ через пів року зростатиме і українська сторона знову потрапить в боргову яму. „А це означає, що росіяни захочуть активи наших підприємств, бо процедура банкрутства у нашій країні розписана чітко” – наголосила лідер БЮТ. За її словами, стратегічною метою росіян є заволодіння українською газотранспортною системою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *