ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати посварилися на собачих шкірках

|

Депутат львівської міської ради Тетяна Крушельницька сьогодні відмовилася голосувати за проект міського бюджету на 2006 рік, якщо у ньому буде передбачене фінансування міського підприємства „Лев”, яке займається відстрілюванням бездомних собак. За її словами, увесь цивілізований світ давно відмовився від такої форми боротьби, а тому пані Крушельницька запропонувала використати ці кошти на озеленення міста чи на підтримку муніципального духового оркестру.

„Я не голосуватиму за бюджет у такому варіанті, як він є”- заявила вона. Т.Крушельницька також висловила сумнів з приводу того, що ці собаколови справді щось роблять. На що заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник відповів, що вусі шкірки від собак зберігаються і їх можна порахувати.

Позицію Т.Крушельницької підтримали її колеги Мирон Колодко та Віра Лясковська. Остання, зокрема, запропонувала за рахунок 430 тисяч гривень, які передбачалися на підтримку „Лева”, збільшити фінансування собачого притулку в Брюховичах, 50 тисячч передати на утримання духового оркестру, а 200 тисяч гривень залишити собаколовам.

Однак, депутаський корпус зупинився на пропозиції, яку висловив депутат Юрій Кужелюк. Відтак 50 тисяч гривень таки перекинули духовому оркестру, а решту залишили підприємству „Лев”.

Як пояснив Ігор Базарник, потреба в собаколовах у місті є конечною. „Торік у Львові брацювала лише одна бригада, тому ми вирішили створити дві бригади. Купили їм спецавтомобілі. 430 тисяч гривень підуть на зарплату, на експлуатацію автомобілів та на оплату комунальних послуг. Якщо з підприємства зняти 300 тисяч гривень, то його краще ліквідувати”, –сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *