ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіль і Яворівський висувають претензії Президенту

|

Народні депутати України Левко Лук’яненко, Андрій Шкіль та Володимир Яворівський сьогодні під час прес-конференції у Києві стосовно розв’язання газової кризи оприлюднили заяву, в якій серед іншого пропонують Генеральній прокуратурі України порушити кримінальні справи проти Вороніна, Єханурова та Івченка, а Президентові радять визнати власну помилку і взяти відповідальність за ситуацію в країні. Про це повідомляє офіційний сайт БЮТ. Подаємо текст заяви:

„Для врегулювання кризи, відновлення енергетичної стабільності України, ліквідації загроз національному суверенітету та формування підстав щодо недопущення подібних прорахунків в майбутньому, ми пропонуємо:

1.Негайно денонсувати угоду, підписану у Москві 4 січня і повернутися до чинних контрактів щодо постачання газу в Україну на період до 1 січня 2010 року. Звернутися до міжнародного суду і захистити законні права України.

2. Президенту Віктору Ющенку взяти нарешті відповідальність за ситуацію в країні і остаточно відсторонити від управління державою корумпованих чиновників та високопосадовців – від Єханурова до Вороніна.

3. Генеральній прокуратурі України порушити кримінальні справи проти Кучми, Януковича, Бойка, Вороніна, Єханурова, Івченка, Плачкова за формування та підтримку злочинних схем на газовому ринку і зраду національних інтересів України.

4. Негайно вилучити з газового ринку кримінальну посередницьку структуру “Росукренерго” та перевірити господарську діяльність НАК “Нафтогаз України”.

5. Президенту України набратися мужності, звернутися до нації, визнати власну помилку і назвати угоди від 4 січня 2006 такими як вони є за своєю суттю – зрадою національних інтересів.

Президент повинен виступити на захист національних інтересів і прибрати будь-які сумніви щодо угодовства з Росією. Тому що нас дуже непокоять вчорашні компліменти В.Путіна, висловлені на адресу України і В.Ющенка особисто. Чому російський президент змінив гнів на милість саме зараз, коли підписано угоду максимально вигідну для Москви і убивчу для української економіки?

Окрім того, ми, від імені Блоку Юлії Тимошенко, разом з іншими патріотичним силам ініціюємо пікетування посольства та консульств Російської Федерації в Україні з вимогою припинити тиск на Україну та денонсувати дію угоди від 4 січня 2006 р.

Тільки об’єднання справді патріотичних сил для захисту національних інтересів, правда про те, що сталося повернуть довіру до Президента України та унеможливлять реванш кримінально-олігархічних сил Януковича-Медведчука-Симоненка, керованих з Кремля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *