ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна прокуратура підтримала держобвинувачення відносно контрабандиста

|

Прокуратура Львівської області підтримала державне обвинувачення у кримінальній справі, порушеній відносногромадянина України, за вчинення ним злочинів, передбачених частиною 1 статті 201 „Контрабанда” та частиною 3 статті 358 „Підроблення документів, їх збут та використання” КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зібраними по справі доказами було встановлено, що зазначений громадянин України, перебуваючи в Німеччині домовився про перегін з території Республіки Польща в Україну двох автомобілів марки “Lexus LX 470”, 2004 року випуску. В подальшому уже під час отримання даних автомобілів він виявив, що дані авто в Україну ввозяться вперше і оформлені як транзит через територію РП на його ім’я. Усвідомлюючи, що усі документи на згадані автомобілі, а також нотаріальні доручення на право керування є підробленими, оскільки автомобілі в Україну ввозяться вперше підсудний прийняв рішення перемістити їх на територію України з приховуванням від митного контролю. Для цього він уже за лінією паспортного контролю ще на території Польщі замінив реєстраційні номерні знаки із транзитних на номерні знаки України, тим самим надаючи автомобілям вигляду таких, що знаходяться на обліку в Україні.

Однак під час проведення митного контролю автомобілів, працівники Рава-Руської митниці встановили, що дані автомобілі раніше державний кордон України не перетинали.

Вироком суду вказаного громадянина України засуджено, а два автомобілі марки “Lexus LX 470”, 2004 року випуску, вартістю майже 687 тисяч гривень конфісковано в дохід держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *