ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада затвердила бюджет на 2006 рік

|

Відповідно до ухвали міської ради, за яку проголосувало 59 депутатів, дохідна частина бюджету міста на 2006 рік складає 892 мільйони 402 тисячі гривень, а загальний обсяг видатків складає 897 мільйонів 287 тисяч гривень.

Видатки міського та районних бджетів Львова у 2006 році на галузь освіти складатимуть 209 мільйонів 971 тисячу гривень, на охорону здоров’я – 149 мільйонів 401 тисячу гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення – 9 мільйонів 918 тисяч гривень, на культуру і мистецтво – 19 мільйонів 481 тисячу гривень, на фізичну культуру і спорт – 3 мільйони 562 тисячі гривень, на будівництво – 124 мільйони 99 тисяч гривень, на сільське і лісове господарство – 1 мільйон гривень та на житлово-комунальне господарство – 29 мільйонів 971 тисячу гривень.

В обсягі доходів загального фонду бюджету враховано субвенції з державного бюджету на збереження історичної забудови міста у розмірі 50 мільйонів гривень, на здійснення заходів з передачі житлового фонду Міноборони у комунальну власність – 5 мільйонів гривень, а також враховано субвенцію на придбання вагонів комунального електротранспорту – 800 тисяч та дотацію вирівнювання для районних бюджетів – 126 мільйонів 474 тисячі гривень.

На думку начальника міської податкової інспекції Романа Дигаса, такий бюджет Львову виконати буде надзвичайно складно, зокрема податківець прогнозує дефіцит у 25 мільйонів гривень. Він застеріг міських обранців щодо доходів від орендної плати за землю. У прийнятому бюджеті передбачено, що за цією статтею цього року місто отримає 17 мільйонів гривень, однак, як пояснив Р.Дигас, реально щороку місто отримує не більше 13,5 мільйонів гривень. Окрім цього, начальник міської податкової інспекції передбачив, що бюджет буде не виконано і по платі за торгові патенти.

Застереження щодо виконання бюджету виникли і в більшості депутатів міської ради. Зокрема, депутат Юрій Кужелюк заявив, що і вдоходах, і у видатках є достатньо цифр, які можна поставти під сумнів.

У свою чергу депутат Роман Зафійовський зазначив, що основною проблемою цієї каденсії є те, що вона не може подолати диспропорції між податковими і неподатковими надходженнями до бджету. „Бюджет фактично є дефіцитним. Видатки, які ми запланували, значно перевищують наші мождивості”, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *