ОСТАННІ НОВИНИ

Кендзьор радить Литвину вивчити Конституцію України

|

Проект Постанови „Про відсторонення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. від ведення пленарних засідань” був зареєстрований вчора у Верховній Раді України. Його авторами є народні депутати Ярослав Кендзьор та Юрій Оробець. Про це повідомила прес-служба Аналітичного центру Володимира Скомаровського.

Проект постанови “розроблений у зв’язку із грубим порушенням статей 87 та 115 Конституції України та статей 5.3.1 та 3.8.7 Регламенту Верховної Ради України Головою ВРУ Литвином В.М. під час пленарного засідання 10 січня 2006 року”. Литвина, зокрема, нардепи звинувачують у тому, що відповідно до Регламенту Верховної Ради України питання про відставку Прем’єр-міністра, або всього складу Кабінету Міністрів України підлягає включенню до порядку денного, якщо за нього проголосувало не менше 1/3 депутатів від їх фактичної кількості та підлягає розгляду і обговоренню не раніше ніж за п’ять днів з моменту включення до порядку денного.

У зв’язку з цим народні депутати, автори подання, вважають, що для подальшої продуктивної роботи Верховної Ради України необхідно відсторонити Литвина від ведення пленарних засідань та доручити йому як народному депутату України віднайти час для вивчення нормативно – правових актів Української держави.

Натомість під час озвучення Ярославом Кендзьором даної постанови на пленарному засідання 12 січня Голова Верховної Ради погодився на публічні дебати на знання Конституції України з ініціаторами проекту постанови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *