ОСТАННІ НОВИНИ

Олекса Гудима порадить, як зменшити споживання газу львів’янами

|

Споживання газу у Львові можна зменшити на 50 відсотків. Так вважають члени Громадської експертної комісії з питань енергоезбереження, створеної у нашому місті з ініціативи народного депутата України Олекси Гудими.

До складу комісії, окрім Гудими увійшли також директор асоціації „Галенергозабезпечення” Роман Пилип’юк, виконавчий директор фірми „Енергоінвест” Ярослав Шпак, заступник директора ЛМКП „Львівтеплоенерго” Володимир Жиров, директор інституту економіки та менеджменту НУ „Львівська політехніка” Олег Кузьмін, представник ІФ „Теплоелектропроект” Дмитро Лосєв та інші провідні науковці та керівники підприємств.

Комісія планує у співпраці з органами влади домогтися запровадження енергозбираючих технологій та зменшення споживання газу. За підрахунками членів комісії, лише у Львові споживання газу можна зменшити вдвічі.

Суттєвого скорочення витрат газу, на думку енергетиків, можна досягти шляхом надання кредитів для переходу з пічного опалення на сучасне котельне. Сьогодні у Львові діє 130 тисяч газових печей та 127 тисяч газових колонок. Олекса Гудима також вважає, що після надання Україні статусу країни з ринковою економікою, значно легше буде отримати кредити від світових фінансових установ. „Ми будемо працювати над проектом реорганізації теплопостачання і сподіватимемось отримати під це кредит. Це може бути 50 мільйонів доларів, а, можливо, й більше” – вважає Гудима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *