ОСТАННІ НОВИНИ

Дефіцит бюджету Львова становить 25 млн гривень - Кужелюк

|

Голова ЛМО УНП, депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк стверджує, що уряд жорстко «посадив місцеві бюджети», внаслідок чого утворився дефіцит бюджету Львова у 25 млн гривень. «При всій своїй любові до «помаранчевої команди» слід зазначити, що «добрий» уряд, піднявши мінімальні зарплати, не дав місцевим бюджетам жодної копійки додаткових надходжень. Мало того, у нас не збільшилася база оподаткування», – пояснив він.

За словами Ю.Кужелюка, така ситуація призвела до того, що міським обранцям довелося «різати інші статті витрат», внаслідок чого «традиційно постраждало житлово-комунальне господарство», передає ЗІК.

«Протягом року ми брали у казначейства позику у 32,8 млн, з тим, щоби платити регулярно заробітну плату бюджетникам: освіта, позашкільні заклади, медицина, культура тощо. Кошти вже повернуто. Також ми змушені були взяти 4,4 млн гривень середньострокової позики у Міністерства фінансів, щоб нормально увійти у новий рік. Ще немає остаточних контрольних цифр, але ми сподіваємося, що наступного року центральний уряд дасть додаткові надходження», – зазначив Ю. Кужелюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *