ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник закликає фахівців обговорити проект програми „Стратегія розвитку України”

|

Експерт-ідеолог програмно-ідеологічного відділу Центрального виборчого штабу блоку „Наша Україна” Олександр Олійник сьогодні презентував у Львові проект програми «Стратегія розвитку України». За його словами, рішення ІІ З’їзду Політичної Партії „Народний Союз Наша Україна” в рамках програмно-ідеологічної діяльності започатковує створення та публічне обговорення проекту програми „Стратегія розвитку України” із залученням фахівців та активістів партії, зовнішніх експертів, місцевих фахівців різного профілю діяльності.

Виконання проекту передбачає 5 етапів. Зокрема, перший етап: публічне обговорення тематичних блоків майбутньої програми з представниками регіональних професійних середовищ у всіх регіонах України. Тематичні блоки визначені наступним чином: сучасна економічна та соціальна система, селянська політика, охорона здоров’я, освіта і наука, місцевий та регіональний розвиток, судова реформа, молодіжна політика, національна безпека та оборона.

Термін реалізації етапу: 9 грудня 2005 – 15 лютого 2006 року.

За словами Олійника, результатами цього етапу будуть – удосконалений, тобто змінений, виправлений в процесі обговорення варіант тематичного блоку проекту національної програми та адаптований до місцевих умов із врахуванням регіональної специфіки тематичний блок.

Другий етап: публічне обговорення проекту місцевих програм «Стратегія розвитку регіону» у всіх регіонах України, який заплановано реалізувати 15-28 лютого наступного року.

Залежно від організаційної та кадрової спроможності регіональних штабів, програма буде презентована або як механічний набір тематичних регіональних блоків або єдиний цілісний документ , основу якого складуть технологічно сумісні між собою тематичні блоки.

3 етап: публічна презентація проекту національної програми « Стратегія розвитку України» в рамках міжнародної конференції, який планують провести 1-7 березня наступного року.

4 етап: доопрацювання за результатами конференції та поширення проекту національної програми «Стратегія розвитку України» у національному інформаційному просторі серед різних цільових груп; часткова формалізація ідей та положень проекту програми »Стратегія розвитку України» у формат підготовлених законопроектів та реєстрація їх у Верховній Раді народними депутатами фракції »Наша Україна». Термін реалізації етапу: 1-15 березня 2006 року.

5 етап: повна формалізація ідей та положень національної програми у формат підготовлених законопроектів та реєстрація їх у Верховній Раді народними депутатами нового скликання, постійний аналітичний супровід діяльності фракції «Наша України» у парламенті. Термін реалізації етапу : з 15 березня 2006 року.

„Програма «Стратегія розвитку України» – буде тією програмою, з якою «Наша Україна» піде на парламентські вибори наступного року”, – наголосив О. Олійник.

За його словами, національна робоча група, яка працюватиме над документом, після виборів наступного року трансформується у постійну патронатну аналітичну групу фракції «Наша Україна» у майбутньому парламенті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *