ОСТАННІ НОВИНИ

Лозинського не вдалося примусово привести до суду

|

На сьогоднішнє судове засідання у справі, порушеній проти колишніх працівників міської ради П.Коваля, Ю.Зірченка та Ю.Вавринюка, екс-заступник міського голови Львова з питань містобудування та землеустрою Василь Лозинський знову не з’явився. Попри те, що суддя Шевченківського райсуду Львова, де розглядається справа, винесла постанову, за якою В.Лозинського повинні були привести примусово.

Натомість на наступному засіданні суду, яке відбудеться 17 січня, о 14.00, суддя хоче й заслухати свідчення колишнього міського голови Львова Л.Буняка. Суд вирішив, що його теж потрібно притягнути як свідка. Щодо В.Лозинського, то суд дав доручення прокуратурі Львова взяти під особистий контроль його доставлення під приводом.

Нагадаємо, що посадовцям Львівської міськради П.Ковалю, Ю.Вавринюку та Ю.Зірченку інкримінувалося вчинення злочинних дій, пов’язаних з проведенням 30.09.2003 року земельного аукціону, на якому було продано ділянку за адресою м. Львів, вул. Личаківська, 104-а. 17.02.2004 р. Прокуратурою Львова було прийнято постанову «Про визнання особи потерпілою», за якою потерпілою особою вважалася Львівська міська рада. У мотивувальній частині постанови вказано, що обвинувачені незаконно витратили з бюджету на підготовку згаданого земельного аукціону 16 756,92 гривень.

На теперішній час, після зміни міського голови, Львівська міська рада не вважає себе потерпілою особою, як це було визнано досудовим слідством (прокуратурою м. Львова). Дії посадових осіб здійснювалися виключно на підставі ухвал Львівської міської ради і згідно з вимог законодавства України. Підтвердженням цього є лист від Львівської міської ради, датований 02.11.2005 р, який підписав в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик. «Діями вищезгаданих посадових осіб не заподіяно матеріальної шкоди Львівській міській раді», — йдеться у листі, скерованому на ім’я судді Шевченківського райсуду В.Свірідовій.

Василь Лозинський на час проведення згаданого земельного аукціону займав посаду заступника міського голови Львова з питань містобудування та землеустрою й курирував проведення аукціонів. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *