ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині травмувались більше 95 тисяч осіб

|

Представник територіального управління Держгірпромнагляду МНС України у Львівській області Ярослава Черника та Олександра Зуба – фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві повідомили, що рівень смертельного травматизму на виробництві протягом 11 місяців цього року значно виріс: 47 осіб загинуло, тоді як у 2004 році – 36. Повідомила прес-служба ЛОДА.

Найбільше зростання відбулося у вугільній, газовій промисловості та невиробничій сфері. Одночасно зафіксовано збільшення росту кількості травмованих на виробництві – 750 проти 678 осіб у 2004 році (+ 78 чоловік або 9,6%), одночасно значно зменшилась кількість професійних захворювань. Так, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві… протягом 11 місяців було отримано 458 повідомлень, у 2004 році – 519, що на 61 випадок або 10,2% менше.

Не кращий стан справ з травмуванням людей у невиробничій сфері. З виступу головного спеціаліста відділу охорони праці, використання трудових ресурсів та зайнятості населення ГУПСЗН ОДА Ростислава Пашулі, за 11 місяців поточного року (за оперативними даними служб охорони праці) в області отримали травми 95 тис. 364 особи, з яких 1684 громадянина смертельні, травмовано 13 тис. 856 дітей, 51 з яких – загинула. Середній показник загибелі людей від нещасних випадків по Львівській області склав 6,4 людини на 10 тисяч населення. Збільшення числа травмованих та загиблих відбулося з причин пов’язаних із транспортом, у тому числі ДТП, дії механічних сил, отруєнь (харчовими продуктами, та алкогольними напоями), самогубств та самопошкоджень, утоплень, вбивств та ушкоджень іншою особою. Така ситуація склалася тому, що практично профілактикою травматизму невиробничого характеру ніхто не займається, а тільки констатуються факти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *