ОСТАННІ НОВИНИ

Сендака змусять переобладнати балкон?

|

Голову Львівської обласної державної адміністрації Михайла Сендака можуть оштрафувати за самовільне переобладнання бетонного балкону у його львівській квартирі по вулиці Дорошенка, 57. На думку членів міського виконавчого комітету, кований балкон Сендака не гармонізує з бетонними балконами сусідів.

Перевірку фасаду будинку, у якому мешкає голова облради, міська інспекція держархбудконтролю спільно з управлінням житлово-комунального господарства Львівської міської ради провела за дорученням міського виконавчого комітету. Адже минулої п’ятниці на засіданні виконкому його член Микола Горинь, який мешкає поряд з Михайлом Сендаком, повідомив своїх колег про низку архітектурних порушень по вулиці Дорошенка, в тому числі й про порушення свого сусіда.

Як повідомив начальник інспекції держархбудконтролю Роман Стецьків, переобладнання балкону у квартирі голови облради було здійснено без відповідного дозволу міської ради. А матеріали перевірки вже передано до інспекції Галицької райадміністрації.

Окрім цього, під час рейду протягом тижня було виявлено ще понад десяток порушень. За словами Романа Стецьківа, найчастіше власники приміщень проводять реконструкції без погодження з міською радою. А штраф за порушення паспорта фасаду для фізичних осіб дуже малий – максимальна ціна складає 170 гривень.

На думку Миколи Гориня, численним порушенням паспортів фасадів сприяє сама міська влада, оскільки виконком дуже дає добро на здачу в експлуатацію таких споруд, не перевіряючи чи дотримано усіх вимог. Він також запропонував прийняти рішення, відповідно до якого осіб, котрі бажають відреставрувати фасад будинку, зобов’яжуть реконструювати увесь будинок, а не якийсь окремий поверх.

За дорученням виконкому над відповідним проектом рішення зараз працюватиме юридичне управління міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *